dns_probe_finished_no_internet Hatası (Çözüm)

DNS Hatası, büyük sorunların çoğuna neden olabilir. Bu sorunu herhangi bir zorluk yaşamadan kolayca çözmenize yardımcı olacak birçok yol vardır. Ancak buna başlamadan önce, bu hatanın arkasında yatan nedeni bilmek de önemlidir. Bu makalede, DNS Hatası Düzeltme ile ilgili birkaç yöntem paylaşacağım.

DNS Probe Finished No İnternet Ne Demek?

dns_probe_finished_no_internet genelde internet sağlayıcınızdan kaynaklanmaktadır. Ancak, tek sebep bu değildir. Eğer DNS’leriniz doğru çalışmıyorsa yine bu tip bir hatayla karşılaşabilirsiniz. Daha önce bu tip hata ile defalarca karşılaştım. Bu hatayı ekranda görmek gerçekten çok sinir bozucu olabiliyor. Merak etmeyin, çözüm yolları oldukça basit!

dns_probe_finished_no_internet Çözümü

Bu hataların çözümü herkesin yapabileceği kadar kolaydır. Yukarıda bu hatanın bir DNS sorunu olduğundan bahsetmiştim. Size bununla ilgili farklı çözüm yolları sunacağım. Bu çözüm yollarını Windows 7, Windows 8 veya Windows 10 gibi farklı işletim sistemlerinde deneyebilirsiniz. Kesinlikle bir çözüm alacaksınız.

#1 – Komut İstemi İle Çözüm

DNS Hatası çözümü için komut istemi kullanabilirsiniz. Bunun için Windows arama kısmına gelerek “Komut İstemi” veya “cmd” yazarak Enter tuşuna basabilir ya da mouse ile tıklayabilirsiniz. Veya klavyenizin en sol aşağısında bulunan CTRL tuşunun yanında yer alan Windows tuşu ile birlikte klavyenizdeki “R” tuşuna birlikte basarak komut istemini çalıştırabilirsiniz. Karşınıza gelecek olan komut istemine aşağıdaki kodu yazabilir veya kopyala yapıştır yapabilirsiniz.

[su_quote]netsh winsock reset[/su_quote]

Bu kodu istemciye yazdıktan sonra Enter tuşuna basın. Şimdi bilgisayarınızı yeniden başlatın ve bu şekilde sorununuz büyük ihtimal çözülmüş olacaktır. Eğer çözülmemiş ise makaleyi okumaya devam edin ve diğer çözüm seçeneklerini deneyin.

Eğer bu işlemlerden sonra DNS Probe Finished Bad Config hatası alıyorsanız; tekrar komut istemini çalıştırın ve aşağıdaki kodu yazıp Enter tuşuna basın.

[su_quote]ipconfig /flushdns[/su_quote]

#2 – DNS Adreslerini Değiştirerek Çözüm

Bu hatayı en sık çözdüğüm seçenek budur. DNS adreslerini değiştirerek %90 bu hatadan kurtuluyorum. Eğer yukarıdaki çözüm işinize yaramadıysa yüksek ihtimalle bu çözüm yolu ile hatadan kurtulmuş olacaksınız. Peki DNS Adresi Nasıl Değiştirilir?

Windows başlat kısmına gelerek “Denetim Masası” araması yapın ve Denetim Masası’na giriş yapın. Burada Ağ ve İnternet kısmına giriş yapın. Ardından “Ağ ve Paylaşım Merkezi” seçeneğine tıklayın.

Aşağıdaki resimde gördüğünüz altı çizili kısma tıklayın. Burada parantez içinde yazan kısım sizde farklı olacaktır. Bu kısımda modeminiz görünen adı yazacaktır. Buraya tıkladıktan sonra karşınıza ufak bir pencere çıkacak. Bu pencerenin en aşağısında “Özellikler” butonunu bulun ve ona tıklayın. Karşınıza çıkan pencereden “İnternet Protokolü Sürüm 4 (TCP/Ipv4)” kısmına çift tıklayarak giriş yapın.

Ben Windows 10 kullandığım için gördüğünüz resimlerde Windows 10 DNS Değiştirme işlemlerini görüyorsunuz. Ancak daha alt Windows işletim sistemlerinde de birebir aynı şekilde ilerleyebilirsiniz.

Bu kısımda “Aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullan” seçeneğine tıklayarak aktif hale getirin. Ve sizler için aşağıda paylaşacağımız DNS adreslerinden birini bu satırlara yazın. Daha sonra “Çıkışta ayarları doğrula” seçeneğini de seçerek “Tamam” kutucuğuna basın. Bu sayede DNS değiştirme işleminizi yapmış oldunuz. Tekrardan internet tarayıcınızı açarak kontrol edin. Eğer çözüm işe yaramadıysa bir sonraki çözümü deneyin.

 

En Hızlı DNS Adresleri Listesi

1 – Level3

209.244.0.3

209.244.0.4

2 – Verisign

64.6.64.6

64.6.65.6

3 – Google

8.8.8.8

8.8.4.4

4 – Quad9

9.9.9.9

149.112.112.112

5 – DNS.WATCH

84.200.69.80

84.200.70.40

6 – Comodo Secure DNS

8.26.56.26

8.20.247.20

7 – OpenDNS

208.67.222.222

208.67.220.220

 

#3 – Tarayıcı Önbellek Temizliği İle Çözüm

Aldığınız hatanın nedeni çerezler olabilir. Basit bir önbellek temizliği ile bu sorunu ortadan kaldırabilirsiniz. Bunun için kullandığınız tarayıcı sekmesi açıkken “CTRL” ve “H” tuşlarına aynı anda basarak tarayıcı geçmişi kısmını açabilirsiniz. Kullandığınız tarayıcıya göre bu kısım değişecektir. Chrome kullanıyorsanız en solda alt kısımda “Tarama verilerini temizleme” yazısı göreceksiniz. Eğer Opera kullanıyorsanız sol üst kısımda “Tarama verilerini temizle” yazan bir buton göreceksiniz.

Bu yazıya tıkladıktan sonra karşınıza verilerinizi temizleyeceğiniz ufak bir pencere çıkacak. Bu kısımda “Tarama geçmişi” yazısının yanındaki tik işaretini kaldırabilirsiniz. “Zaman aralığı” kısmını da “Tüm zamanlar” olarak değiştirerek aşağıdaki “Verileri temizle” butonuna tıklayın. Tarayıcınızı tamamen kapatıp tekrardan açın ve sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol edin. Eğer sorun çözülmemişse bir sonraki çözüm yolunu deneyin.

#4 – Modemi Yeniden Başlatarak Çözüm

Modeminizi baştan başlatarak dns probe finished nxdomain hatası veya dns_probe_finished_bad_config hatasını da çözebilirsiniz. Bunun için modeminizin yanına gidin. Modeminizin bağlı olduğu fişi çıkarın ve 1 dakika kadar bekleyin. Ardından tekrar fişi takın. Modem açılana ve ip alana kadar bekleyin. Bu yaklaşık 1-2 dakika sürmektedir. Ardından tekrardan internet bağlantısı sağlamaya çalışın. Eğer sorununuz hala çözülmediyse aşağıdaki çözüm yolunu deneyin.

#5 – Güvenlik Duvarı ve İnternet Güvenlik Ayarları İle Çözüm

Windows sisteminin içine entegre edilmiş olan Güvenlik Duvarı veya İnternet Güvenlik Ayarları, bu hatayı almanıza sebebiyet veriyor olabilir. Bunun için lütfen ayarlarınızı kontrol edin. Güvelik Duvarı ve Ağ Koruması hakkında araştırma yaparak ayarlarınızı karşılaştırın.

Eğer girmeye çalıştığınız site zararlı yazılımlar içeren kötü amaçlı bir web sitesi ise, güvenlik duvarınız bu siteye erişmeyi engelliyor olabilir.

Tüm bu sorunlar size yardımcı olmadıysa lütfen yorumlarda buluşalım. Farklı seçenekler ile sorununuza yardımcı olmaya çalışırım.

Yorum yapın