Wi-Fi Kimlik Doğrulama Sorunu (Çözüm) (2021)

Android bir tablet veya telefonda kimlik doğrulama hatası ile mi karşılaşıyorsunuz? Telefondan wifi ye bağlanamıyorum diyorsanız, aşağıdaki yöntemlerle sorununuza kesin çözüm bulabilirsiniz.

Kimlik Doğrulama Hatası Nedir?

Telefonlarda sık sık bazı problemlerle karşılaşılabiliyor. Wifi kimlik doğrulama sorunu da bu problemlerden biridir. Hatanın kesin kaynağı şudur diyebilmem imkansız. Bunun için deneme yanılma yöntemi izlemek gerekiyor. Ancak olası bazı hatalardan bahsedebilirim. Sorun modeminizle alakalı olabilir. Veya cihazınıza kurduğunuz yeni bir güncelleme veya uygulama bu hatayı almanıza neden oluyordur. Belki de toplu alanlardaki bir internete bağlanmayı deniyorsanız, ağa bağlanabilecek cihaz kapasitesi dolmuştur. Kimlik denetimi hatası için aşağıdaki çözüm yöntemlerini sırasıyla deneyin.

WiFi Kimlik Doğrulama Sorunu Nasıl Çözülür?

wifi kimlik doğrulama hatası

Kablosuz bir bağlantı yapmaya çalıştığınızda, ağ şifresiyle birlikte modem ile cihaz arasında bir bağlantı kurulmaya çalışılır. Eğer aradaki bu bağlantı herhangi bir sebepten dolayı gerçekleşemez ise kimlik denetimi hatası oluştu gibi hatalarla karşılaşabilirsiniz. Aşağıdaki çözüm yöntemleri sayesinde, bu hatalardan kurtulacak ve internete bağlanabileceksiniz.

Uçak Modunu Açarak Bağlanmayı Deneyin

uçak modu ile kimlik denetimi hatası çözümü

Bazı durumlarda hem mobil veri hem de kablosuz internet açıkken wireless kimlik denetimi hatası ile karşılaşılabiliyor. Bunun için uçak modunu açıp test gerçekleştirmeliyiz.

  • Telefonunuzun bildirim çubuğunu açın. Bunun için telefonunuzun ekranının en üst kısmına dokunarak parmağınızı aşıya sürükleyin.
  • Açılan bildirim çubuğunda uçak simgesinin olduğu Uçak modunu göreceksiniz. Dokunarak aktif hale getirin.
  • Eğer uçak modunu aktif ettiğinizde kablosuz internet de kapanmış ise aktif hale getirin.
  • İnternete bağlanmayı deneyin.
  • Eğer herhangi bir problem olmadan bağlanabiliyorsanız, uçak moduna bir kere dokunarak pasif hale getirin. Mobil veriyi kapatıp tekrar deneyin.

Ağı Unutup Tekrar Bağlanmayı Deneyin

ağı unutup tekrar bağlanarak wifi kimlik doğrulama sorunu çözümü

Wifi kimlik denetimi hatası alıyorsanız, bağlanmaya çalıştığınız ağı unutup tekrar şifre bilgisini girerek bağlanmaya çalışmak sorununuzu çözecektir. Bunun için;

  • Telefonunuzun Ayarlar kısmına giriş yapın.
  • Wi-Fi bölümüne girin.
  • Bağlanmaya çalıştığınız kablosuz ağın üzerine basılı tutun veya yan tarafındaki ok simgesine dokunun ve Ağı unut seçeneğini seçin.
  • Ardından ağa tekrar bağlanmayı deneyin.

Klavye Teması Varsa Değiştirin

klavye teması yüzünden android wifi bağlanmıyor hatası

Bu biraz daha düşük bir sebep olsa da, araştırmalarıma göre bazı Samsung cihazlar, General Mobile, Sony Xperia ve LG 2 wifi sorunu yaşayan insanlar klavye temasından dolayı sorun yaşıyorlar. Bunun nedeni ise klavyedeki bazı harflerin olması gerekenden farklı yazılması. Bu şekilde girdiğiniz şifre doğru bir şekilde tanımlanmıyor ve android kimlik doğruluma sorunu ile karşılaşıyorsunuz. Bunun için kurulu olan bir klavye teması varsa değiştirmeyi hatta varsayılan klavye ayarlarına dönmeyi deneyin.

El İle IP Vermeyi Deneyin

ip almayan internete el ile ip vererek wifide kimlik doğrulama sorunu çözümü

Android wifi bağlanmıyor hatasıyla karşılaşıyorsanız, cihazınız muhtemelen otomatik ip almıyordur. El ile ip tanımlamak bu sorunu çözecektir. Ancak ip verebilmek için modeminizin çıkış ip adresini biliyor olmanız gerekiyor. Bununla ilgili detaylı bilgiye daha önceki bir makalemde değinmiştim. Modem ip almıyor sorunu adlı makaleme giderek, öncelikle modeminizin çıkış ipsini tespit edin. Daha sonra aşağıdaki adımları izleyin.

  • Telefonunuzun Ayarlar kısmına giriş yapın.
  • Wi-Fi bölümüne girin.
  • Bağlanmaya çalıştığınız kablosuz ağın üzerine basılı tutun veya yan tarafındaki ok simgesine dokunun ve Ağı değiştir veya Ağı düzenle seçeneğine dokunun. Bazı telefonlarda direkt olarak IP Ayarları ekranı gelmektedir.
  • Bu kısımdan sonrası için modeminizin çıkış ip adresine ihtiyacınız var. Yukarıda bağlantı bıraktığım diğer makalemi inceleyin ve çıkış ipnizi öğrenin. Benim çıkış ip adresim 192.168.2.1 bu yüzden anlatmaya bu adres üzerinden devam edeceğim. Sizinki 192.168.1.1 ise ona göre girmeniz gerekiyor.
  • IP Ayarları kısmını dinamik veya otomatik seçeneğinden statik seçeneğine çevirin. Bu seçeneği göremiyorsanız Gelişmiş seçenekleri göster seçeneğini işaretleyin.
  • IP adresi kısmına 192.168.2.(1-255) arasında bir adres yazın. Örneğin 192.168.2.5
  • Ağ geçidi bölümüne de modeminizin çıkış ip adresini yazın. Yani benim kendi adresime göre 192.168.2.1
  • Ağ ön ek uzunluğu ayarını değiştirmeyin.
  • DNS bölümündeki DNS 1 kısmına 1.1.1.1 adresini, DNS 2 kısmına da 1.0.0.1 seçeneğini girin.
  • Ayarları kaydedin ve tekrar ağa bağlanmayı deneyin.

# Eğer modeminizin çıkış ip adresini bulmakta hala zorluk yaşıyorsanız yorum kısmından bana ulaşın memnuniyetle yardımcı olurum.

Telefon Güncellemelerini Yapın

telefon yazılım güncellemesi wifi kimlik denetimi hatası çözümü

Telefonlara yeni yapılan güncellemeler performans ve hata giderme amaçlı oluyor. Telefonunuz eski sürümdeyse ve güncelleme yapılmamış ise, son sürüme güncellemeyi unutmamanız gerekiyor. Her ne kadar internet kimlik doğrulama sorunu çoğu zaman internet şifresinin değiştirilmiş olmasıyla alakalı olsa da, yaptığım araştırmalara göre yazılım güncellemesi yaparak sorunu çözen kullanıcılar var. Bunun için;

  • Telefonunuzdan Ayarlar bölümüne girin.
  • Samsung için Cihaz hakkında kısmından Yazılım güncellemeleri seçeneği, Huawei için Sistem seçeneğinden Sistem güncellemesi kısmına ve Xiaomi için Telefon hakkında seçeneğinden en baştaki MIUI sürümü kutucuğuna dokunun.
  • Güncellemeleri kontrol et butonuna tıklayın.
  • Eğer yeni bir güncelleme varsa indirin ve kurulumunu yapın.

Ağ Ayarlarını Sıfırlayın

telefondan ağ ayarlarını sıfırlayarak wireless kimlik denetimi hatası çözümü

Wifide kimlik doğrulama sorunu yaşıyorsanız, android cihazınızın ağ ayarlarını sıfırlamayı deneyin. Belirsiz bir sebepten dolayı ağ ayarlarınız bozulmuş ve bu yüzden de hiçbir ağa bağlanamıyor olabilmeniz olası. Ağ ayarlarını sıfırlamak için;

  • Ayarlar kısmına girin.
  • Yukarıdaki arama kutucuğuna Sıfırla yazın.
  • Aşağıda çıkan arama sonuçlarından Ağ Ayarlarını Sıfırla veya Wi-Fi’yi sıfırla gibi bir seçenek görüyorsanız üzerine dokunun.
  • Ardından karşınıza çıkan ekrandan Ayarları sıfırla butonuna tıklayın.
  • Sıfırlama işlemi bitene kadar bekleyin.
  • Bittikten sonra tekrardan ağa bağlanmayı deneyin.

Telefonunuzu Sıfırlayın

telefonu fabrika ayarlarına sıfırlayarak telefon internete bağlanamıyor hatası çözümü

Yukarıdaki tüm yöntemleri denemenize rağmen telefon veya tablet internete bağlanamıyorum mu diyorsunuz? O zaman telefonu sıfırlayıp temiz bir başlangıç yapmanın vakti gelmiş demektir. Telefonunuzu sıfırlamak tüm ayarların sıfırlanmasına dolayısıyla da tüm hataların çözülmesine yardımcı olur. Telefonunuzu nasıl sıfırlayacağınızı bilmiyorsanız, aşağıda vereceğim bağlantıdan detaylıca öğrenebilirsiniz. Daha önceki bir makalemde detaylı olarak fabrika ayarlarına sıfırlama işleminden bahsetmiştim. Telefonunuzu sıfırlayın ve tekrardan ağa bağlanmayı deneyin.

Telefonu Fabrika Ayarlarına Geri Döndürme

İnternet Servis Sağlayıcınız İle Görüşün

servis sağlayıcısıyla görüşerek internet sorununu çözme

Bu sadece alternatif olarak yapabileceğiniz bir seçenek. Ancak bu seçenek için hiçbir aygıt ile internete bağlanamıyor olmanız gerekiyor. Eğer yalnızca sizin cihazınızla internete bağlanamıyorsanız ve diğer cihazlar bağlanıyorsa bu servis sağlayıcınızla alakalı bir durum değildir. Eğer hiçbir cihaz ile internete bağlanamıyorsanız TTNET, Superonline, Vodafone veya Turknet gibi hangi servis sağlayıcıyı kullanıyorsanız, müşteri hizmetleriyle iletişime geçerek sorununuzu bildirin. Aşağıdan bazı internet servis sağlayıcılarının müşteri hizmetleri numaralarını bulabilirsiniz.

TTNET Çağrı Merkezi: 444 1 444

TurkNet Çağrı Merkezi: 0850 288 80 80

Vodafone Çağrı Merkezi: 0850 542 95 42

Superonline Çağrı Merkezi: 0850 222 02 22

Netspeed Çağrı Merkezi: 0850 800 58 00

Uydunet Çağrı Merkezi: 0850 804 01 26

Millenicom Çağrı Merkezi: 0850 333 03 33

Smile ADSL Çağrı Merkezi: 0850 532 02 66

Biri ADSL Çağrı Merkezi: 0216 556 10 20

Yorum yapın