PDF den yazı kopyalama işlemi yapamıyor musunuz? Kopyalanmayan PDF dosyasını nasıl kopyalayacağınızı mı arıyorsunuz? O zaman doğru adrese geldiniz! Aşağıda PDF kopyalama sorunu ile ilgili birçok farklı yöntem bulacaksınız. Bu yöntemler sayesinde istediğiniz yazıyı kopyalayabileceksiniz.
Hızlı İçerik
PDF Koruma Kaldırma İşlemi Nasıl Yapılır?
PDF Dosyalarına istediğiniz taktirde koruma için şifre belirleyebiliyorsunuz. Ancak bu koruma sizin de karşınıza çıkabilir. İnternetten bir PDF dosyasını indirdiniz ve korumalı olduğunu gördünüz. Ancak içerisindeki yazılara da ulaşmak istiyorsunuz. PDF şifrelerini çözen birçok online web sitesi bulunuyor. Bu web sitelerine PDF dosyasını yüklediğinizde, veri tabanlarında belli işlemlerden geçiyor ve korumalı dosya çözülerek size veriliyor. İşte kullanabileceğiniz birkaç online PDF koruma kaldırma sitesi.
https://smallpdf.com/tr/unlock-pdf
https://www.ilovepdf.com/tr/pdf-sifre-kaldirma
https://www.cleverpdf.com/tr/unlock-pdf
Online web sitesi değil de bunu bilgisayarınıza yükleyeceğiniz bir program ile de yapabilirsiniz. Eğer sık sık bu tarz korumalı pdfler ile uğraşıyorsanız koruma pdf açma işlemleriniz için program kullanmanızı tavsiye ederim. Bunun için önerebileceğim program PDF Protection Remover adlı program olacak. Bu program ile yüzlerce pdf dosyasını seçerek korumalarını kaldırabilir ve kopyalama işlemlerini yapabilirsiniz.
PDF Protection Remover programını indirmek için buraya tıklayın.
PDF Kopyama Engelleme Kaldırma
Bazı PDF dosyalarında metin kopyalama kapalı oluyor. Bunu kaldıran birçok program veya online web sitesi var. Ancak bazı zamanlarda düzgün çalışmayabiliyorlar. Veya sayfa sınırlamaları var. O yüzden onları kullanmanızı tavsiye etmiyorum. Ben size pdf de kopyalama engelini kaldırma için güzel ve basit bir yöntemden bahsedeceğim. Bu yöntemle kesin sonuç alabilirsiniz.
Bunun için bir Google Chrome veya Opera gibi bir tarayıcıya ihtiyacımız olacak. Google Chrome indirmek için buraya, Opera indirmek içinse buraya tıklamanız yeterli. Bu tarayıcıları indirdikten sonra kurulumlarını yapın. Kopyalanamayan PDF dosyasını açmak için;
- Korumalı pdf dosyasını Chrome veya Opera tarayıcısında açın. Bunun için dosyayı tarayıcının üzerine sürüklemeniz yeterli.
- Daha sonra tarayıcıda pdf dosyası açıkken CTRL + P tuşlarına aynı anda basarak yazdırma ekranına geçin.
- Sağ taraftaki Hedef bölümünden PDF olarak kaydet seçeneğini seçin.
- Alt bölümdeki Kaydet butonuna tıklayın.
- Dosyanın kaydedileceği yeri seçin ve kaydedin.
PDF Yazı Kopyalama Karakter Sorunu Nasıl Çözülür?
PDF den kopyalarken türkçe karakter sorunu yaşıyorsanız, bu kullandığınız programla alakalı olabilir. Bazı insanlar Adobe Reader kullanırken bu tür sorunla karşılaşıyor. Abbyy FineReader programını yükleyerek bu sorunu çözebiliyorlar. Tabi bu kesin bir çözüm yöntemi değil. O yüzden ilk önce başka bir yöntemden bahsedeceğim. Genellikle insanlar pdf den worde yazı kopyalarken türkçe karakter sorunu ile karşılaşıyor. O yüzden biz dosyamızı Word dosyasına çevireceğiz. Eğer bununla çözülmez ise farklı pdf görüntüleme programları yükleyebilirsiniz.
Online olarak çevirmek için
https://www.adobe.com/tr/acrobat/online/pdf-to-word.html
https://smallpdf.com/tr/pdf-to-word
https://www.freepdfconvert.com/tr/pdf-to-word
Program ile çevirmek için
- Bunun için bir uygulamadan yararlanacağız. VeryPDF PDF to Word Çevirici programını ücretsiz olarak indirin. (Programın ücretsiz versiyonu 5 sayfalık dosyaları çeviriyor. Büyük sayfalı dosyaları çevirmek için programı satın alın veya full sürümünü bulun.)
- Programı indirdikten sonra kurulumunu yapın ve çalıştırın. İlk açılışta karşınıza lisans ekranı gelecek. Burada Try butonuna tıklayın.
- Program açılınca üst kısımdan File > Open seçeneklerine tıklayın ve pdf dosyanızı seçin.
- Açılan Preferences ekranındaki hiçbir ayarla oynamadan direkt olarak Tamam butonuna tıklayabilirsiniz.
- Daha sonra karşınıza .doc uzantılı dosyanın nereye kaydedilmesini istediğinizi soran bir pencere gelecek. Buradan dosyanın kayıt edileceği yeri seçin.
- Çevirme işlemi bitene kadar bekleyin. İşlem bitince .doc dosyanız otomatik olarak açılacaktır.
# Eğer alternatif bir çözüm daha arıyorsanız ABBYY FineReader programını indirin. PDF dosyasını bu program ile açarak kopyalamayı deneyin. Ancak bu kesin bir çözüm değildir.
PDF’deki Resmi Kopyalama
PDF içerisine birçok resim eklenebiliyor. Bu resimleri başka bir yerde kullanmak isteyebilirsiniz. Ancak çoğu pdf okuma programı bu resimlerin kopyalanmasını desteklemez. Veya bir tarayıcı üzerinden açıyorsanız, aynı şekilde resimleri kopyalayamazsınız. Resimleri kopyalamak için size iki farklı yöntemden bahsedeceğim.
İlk Yöntem
İlk yöntemimiz yine online bir web sitesi olacak. Bu site pdf dosyasının içerisindeki tüm resimleri ayıklayarak bir rar dosyası haline getirir. Aşağıdaki web sitesini kullanarak pdf içerisindeki resimleri indirebilirsiniz.
https://pdfcandy.com/tr/extract-images.html
İkinci Yöntem
İkinci yöntem için bir program kullanacağız. Ancak bu programın asıl amacı pdf içerisindeki resimleri kopyalamak değil. Genel olarak ekran görüntüsü almanıza olanak sağlayan bir program. Normal şartlarda ekran görüntüsü almak için klavyenizdeki PrtSc (Print Screen) tuşuna basmanız gerekiyor. Daha sonra Paint veya herhangi bir photoshop programına girip CTRL + V tuşlarıyla resmi almanız, daha sonra istediğiniz bölümü kesmeniz ve kaydetmeniz. Bu maalesef hızlı ve kullanışlı bir yöntem değil.
Biz bunun yerine Lightshot programını kullanacağız. Programı indirmek için buraya tıklayın. Bu program PrntScrn tuşuna bastığınızda kaydetmek istediğiniz bölümü anında seçmenize ve kaydetmenize olanak sağlar. Üstelik seçtiğiniz bölüm üzerinde istediğiniz bir yere çizgi, kare veya yazı ekleyebilirsiniz. Ben sitede kullanmak için çektiğim resimlerin tamamı için bu programı kullanıyorum. PDF dosyasını açıp Print Screen tuşuna basın ve mouse yardımıyla resmin alanlarını çizin. Tek yapmanız gereken alt kısımdaki Kaydet butonuna tıklamak.