Telefonda Youtube video kendiliğinden duruyor. İşte çözüm ve ipuçlarıyla kasmasorunu.com olarak karşınızdayız. Android kullanıcısı mısınız? Bu cihazın birçok avantajı var ama bazen bazı şeyler ters gidebilir. Bazı uygulamalar bazen hata alır ve bu durum sizin sinirlerinizi bozar. Örneğin, YouTube Android’de durmaya devam ediyor veya bazen de durmaya zorlanıyor. Böyle bir hata alırsanız endişelenmenize gerek yok çünkü size nasıl düzelteceğinizi açıklamaya çalışacağız. Android’de Hooq, Netflix ve en ünlüsü YouTube gibi birçok video uygulaması mevcuttur. Hepiniz YouTube’a aşina olmalısınız çünkü bazı cihazlarda YouTube, geliştiricinin bir uygulamasıdır. Ancak YouTube’da pek çok farklı video bulabiliriz. Bazen YouTube’da bir hatayla karşılaşabilir ve bu sizi rahatsız edici olabilir. Bu yazıda, youtube kendiliğinden duraklatıldı hatasının çözümü için bazı kolay yollarını açıklamaya çalışacağız.
Ancak, YouTube’unuz duraklamaya devam ederken, arkasında bazı sorunlar vardır. Soruna göre düzeltmek kolay ve aynı zamanda zor olabilir. Ancak çoğu durumda, yalnızca bir kurulum hatası veya önbellek nedeniyle sorunu çözmek kolaydır. Size nedenleri ve bunların üstesinden nasıl gelineceğini tek tek açıklamaya çalışacağız. İşte başlıyoruz.
Hızlı İçerik
YouTube’un Android’de Duraklatmaya Devam Etmesinin Nedenleri
#1 – YouTube’un Eski Sürümünü Kullanma
Bazı kişiler genellikle uygulama mağazalarında otomatik güncellemeyi kapatır. Ayrıca, tüm çevrimdışı videolar cihazlarından kaldırılacağı için bazen güncelleme konusunda sorunlar yaşanır. Ayrıca, güncelleme yapmak için çok fazla internet kotaları da olmayabilir. Sorun yaşamamak için her zaman uygulamalarınızı güncel tutun. YouTube’unuz siz dokunmadan duruyorsa, yapabileceğiniz ilk şey Play Store’unuzu girmek ve YouTube uygulamanızın en yeni sürüm olup olmadığına bir göz atın.
#2 – Ağ Kesintisi
Genellikle YouTube’un duraklamasına neden olan ikinci sorun, ağ kesintisidir. İnternet bağlantınız düşük konumda olabilir ve içeriği indirmek için yavaşlıyor olabilir. Bazen bu sorun telefon hatanızdan kaynaklanmayabilir. Wi-Fi veya diğer bağlantınızda da sorunlar olabilir. Ağ kesintisi olduğu zaman videomuzu tam indirmediği için duraklatacaklar.
#3 – İnternet Kotası Bitiyorsa
Kotanız düşük olduğunda neredeyse tüm sağlayıcılar yavaş internet bağlantısıyla karşı karşıyadır. Bu sorun doğal bir şeydir çünkü sağlayıcı, daha fazla kotası olan diğerlerine göre öncelikli olacaktır. Bazen başkalarına aynı parayı ödediğimiz için haksızlık hissederiz. Öte yandan, sağlayıcıdan internet kotanızın düşük olduğuna dair bir sinyal olabilir. Böylece kontrol edip tekrar doldurabilirsiniz. Daha fazla kayba uğramanızı engelleyebilir.Bu sorun başınıza gelirse, yapabileceğiniz tek şey internet teklifinizi yeniden doldurmak veya Wi-Fi faturalarınızı ödemektir. YouTube’da bir video izlemek, internetten kotanızın çoğunu harcayabilir. Bu nedenle, YouTube’u kullanırken iki kez düşünmelisiniz. Videoyu izlemek için daha az veri harcamak istiyorsanız video kalitesini 144p olarak ayarlayın.
#4 – Otomatik Duraklatma Etkin
YouTube’un birçok özelliği var, bunlardan biri otomatik duraklatmadır. Bu özellik, siz telefonunuzdan çıkarken videoyu görmezken videoyu duraklatabilir. Hayatınızı kolaylaştırabilir çünkü başka bir şey yapmanız gerektiğinde onu manuel olarak durdurmanıza gerek yoktur. Yapabileceğiniz tek şey, otomatik duraklatma modunu kapatmaktır. Oynattığınız videonun altındaki bu otomatik duraklatma modunu tıklayabilirsiniz. Dürüst olmak gerekirse, bu otomatik duraklatma modu yalnızca videonuzun oynatma işlemi tamamlandığında gerçekleşir. Ama evet bazen izlediğiniz videoyu da etkiler.
#5 – Uygulama Çok Fazla Önbellek İçeriyor
Bu, genellikle YouTube’un Android’de durmaya devam etmesine neden olan bir sonraki sorundur. Son oynatılan videodan bir önbellek gelebilir ve bu da kotanızı doldurabilir. Ancak, önbellek, uygulamadaki etkinliğinizi kaydeden bazı verilerdir. Yalnızca YouTube değil, Google, WhatsApp veya başka bir şey gibi diğer uygulamalar da bu verilere sahiptir. Pek çok insan bu verileri hala hafife alıyor çünkü hiçbir şeyi etkilemeyeceğini düşünüyorlar. Bu sorunu çözmek için yapabileceğiniz ilk adım, Play Store’a Clean Master gibi bir bellek temizleyici yüklemektir . Bundan sonra, uygulamayı çalıştırın ve hafızanızı kontrol etmelerini ve önbellek verilerini bulmalarını bekleyin. Başarısı önbellek verilerini bulduysa, kaldırmak için temizleyici özelliğini çalıştırın. Önbellek verilerini düzenli aralıklarla kaldırdığınızdan emin olun. Telefonunuzun ağırlaştığını ve neredeyse tüm uygulamaların yavaş çalıştığını düşünüyorsanız, bunu yapmayı deneyebilirsiniz.
Bu makalede sizlere YouTube’u kendiliğinden duruyor hatası çözümü için bazı bilgiler verdik. Sırası ile sizler de adımları deneyebilirsiniz ve işe yaramazsa, başka yolları deneyebilrsiniz.